Як працюватимуть підземні школи у Харкові під час канікул

Не всі школярі будуть відпочивати на канікулах у Харкові

Осінні канікули у школярів Харкова цього року будуть, проте підземні школи продовжуватимуть працювати. Про це в етері національного телемарафону повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов, інформує портал "Коментарі".

Для маленьких харків’ян під землею обладнали навчальні простори на шести станціях метрополітену, також побудували підземну школу, нагадав Терехов.

“Крім того, ми сьогодні будуємо 6 підземних шкіл. Три з них вже сподіваємося незабаром завершити для того, щоб діти мали змогу навчатися”, – сказав мер.

Під час канікул діти зможуть навчатися факультативно, щоб надолужити освітні втрати.

“ Крім цього, ми використовуємо ці простори для того, щоб діти мали можливість і спілкування, і факультативів, і різних гуртків для того, щоб діти навчалися і знаходилися в таких безпечних місцях” – пояснив міський голова.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У школі Одеси дитина померла, спустившись до укриття

Про трагічну подію, яка сталася вчора, 21 жовтня, вдень в одному з навчальних закладів у Приморському районі міста, правоохоронці дізналися від медиків. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Одеського районного управління поліції № 1.

Зі слів вчителів, під час сигналу "Повітряна тривога", коли учні та педагоги спускалися в укриття, школярці стало зле. Вони викликали "швидку" та почали надавати дитині першу долікарську допомогу. Згодом медики, які прибули на виклик, почали реанімаційні заходи, але, на жаль, дівчинка померла.

Читайте також: 17-річний хлопець бив дівчину цеглою по голові, ґвалтував, душив та підпалив: що здитиною

Дівчина відмовила хлопцю в інтимній близькості, через що мало не загинула. Про це повідомив начальник Слідчого управління ГУ НП в Харківській області Сергій Болвінов, інформує портал "Коментарі".

17-річний першокурсник коледжу та 15-річна дівчина у спільній компанії святкували день народження у сусідньому селі на Харківщині, випивали. Далі вони пішли пішки і біля свого будинку парубок попросив допомогти йому відчинити двері, заманив дівчину додому та почав чіплятися.

Що саме він вчинив проти дівчинки – читайте за посиланням.