Удари по ТЕС на Харківщині: що робиться з тепломережами зараз

На Харківщині продовжують децентралізацію системи опалення

Начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов оглянув хід робіт на обʼєктах критичної інфраструктури у Пісочинській громаді. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

На території Харківського району продовжують роботи з будівництва альтернативних джерел теплопостачання.

Задля забезпечення понад 16 000 жителів громади сталим теплопостачанням триває будівництво газових котелень. Їх зможуть запустити в експлуатацію вже цього опалювального сезону.

Проєкт фінансується з Резервного фонду державного бюджету, коштом місцевого бюджету та за підтримки ЮНІСЕФ.

"Питання безперебійного забезпечення жителів Харківщини усіма комунікаціями під час осінньо-зимового періоду – наразі пріоритетне завдання. Завдяки підтримки Уряду України, наша область отримала 2,5 мільярда гривень на встановлення когенераційних установок, блочно-модульних котелень, газових генераторів тощо. Цю роботу не припиняємо, в тому числі і після старту опалювального сезону", - додав Олег Синєгубов.

Нагадаємо, в Харківській області підготовка до опалювального сезону – на завершальному етапі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Опалення у Харкові під загрозою: у ХОВА назвали основну проблему

У Харкові немає власної генерації, проте з технічної точки зору і місто, і область готові до опалювального сезону на 100 відсотків. Про це в етері національного телемарафону повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

"Однак чергова атака фактично показала, що у нас було аварійне відключення електроенергії, тому, звичайно, це все ускладнює проведення опалювального сезону. Тим не менше, наразі працюємо над децентралізацією системи опалення, і ця робота буде продовжуватися постійно. Вже на 20 відсотків всі об’єкти в нас повністю автономні і можуть самостійно, в незалежності від наявності електропостачання продовжувати працювати за функціоналом", – зазначив голова ХОВА.

Стосовно Пунктів Незламності, то на випадок можливого знеструмлення в області є 913 Пунктів Незламності. Вже працюють понад 100 пунктів. Інші відкриватимуть за необхідності, додав Синєгубов.