У Харкові з моста закоханих знімають весільні замки: чим небезпечна традиція

У сквері «Стрілка» триває ремонт пішохідного мосту

У Харкові в сквері "Стрілка" відбувається ремонт пішохідного мосту, який перекрили з початку жовтня.

Зокрема, сьогодні працівники СКП "Харківзеленбуд" знімають з тросів мосту металеві замки, які тут залишили закохані. На підприємстві зазначили, що конструкція мосту не розрахована на таке навантаження.

"Два місяці тому залізні символи кохання наші фахівці вже зрізали. Велика кількість замків суттєво прогинала троси підвісної конструкції й прискорювала її руйнацію. Проте з'явилися нові. Ми закликаємо харків'ян не залишати на тросах мосту важкі металеві символи після його відкриття. Ця традиція негативно впливає на конструкцію та створює небезпеку для пішоходів", - зазначили в СКП "Харківзеленбуд".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Підвісний міст у сквері "Стрілка" в Харкові буде закритий для руху пішоходів з 1 жовтня. Як повідомили в СКП "Харківзеленбуд", там розпочнуться роботи з поточного ремонту.

"Насамперед це стосується безпеки людей, які там ходять. Металеві елементи підвісної конструкції потребують ремонту: видалення іржі та корозії, укріплення опор, фарбування", — повідомили на підприємстві. Крім того, фахівці полагодять пішохідне покриття, зокрема, замінять дерев’яні дошки.

Читайте також: У Харкові в цілодобовому режимі готуються до старту опалювального сезону

У Харкові майже з нуля відновлюють усю систему теплопостачання та інші мережі, комунальники працюють в практично цілодобовому режимі. Як зазначив 1 жовтня в ефірі національного телемарафону міський голова Ігор Терехов, ворожі обстріли ускладнюють цей процес, адже завдають житловому фонду чимало пошкоджень.

"Однак ми працюємо практично цілодобово, щоб підготувати місто до опалювального сезону, бо чудово розуміємо, що ця зима буде найважчою серед усіх, які нам доводилося переживати. Не розкриватиму подробиць, але ми робимо все, щоб Харків був з теплом, водою та світлом", — зазначив мер. Також Ігор Терехов повідомив, що в Харкові завершуються роботи з підготовки до зими укриттів.