У Харкові викладачка місцевого вишу коригувала удари по місту

У Харкові прокуратура та СБУ викрили викладачку місцевого вишу, яка коригувала ворожий вогонь по дислокаціях Сил оборони

За даними слідства, викладачка одного з харківських університетів у червні 2024 року через месенджер "Telegram" була залучена до співпраці російською спецслужбою. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Жінка обходила Харків та вишукувала місця розташування українських військових та техніки.

Вказану інформацію вона направляла в анонімний чат своєму російському куратору. Викладачка позначала координати на гугл-мапах і додавала до них текстовий опис.

Ці дані були необхідні представникам рф для нанесення по місту прицільних ракетних ударів та атак керованими авіабомбами.

Правоохоронці викрили жінку. За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 50-річній жінці у поширенні інформації про переміщення, рух, розташування Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрювану взято під варту без права внесення застави.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Підприємець з Києва "заробив" мільйони на поставці товарів для армії

За даними слідства, підприємець уклав прямий договір із військовою частиною щодо купівлі-продажу обладнання та комплектуючих до дронів. Після цього він підробив офіційну документацію щодо поставки партії товару та отримав розрахунок – 3,7 млн грн, виділених із бюджету територіальної громади для потреб оборони. Ці гроші підозрюваний присвоїв, а комплектуючі так і не доставив.