У Харкові вигорів лісопарк: Терехов повідомив, що буде на його місці

Через масові пожежі у Харкові була знищена лісова ділянка

У Харкові внаслідок масштабної пожежі, яка сталася біля ТРЦ "Караван", було знищено значну частину лісопарку. Місцеві мешканці переймаються, що на цьому місці може виникнути чергова забудова, а ліс буде знищено назавжди. Мер Харкова Ігор Терехов спростував такі чутки та повідомив, що ця ділянка була і буде зоною рекреації.

"Міська влада планує, коли це стане безпечно і можливо, висадити там дерева, рослини і створити на цьому місці парк, де зможуть відпочивати місцеві мешканці. Жодних інших об’єктів там не буде.

Зараз ДСНС проводить необхідні дії на цій території, яка несе цілком реальну загрозу для життя і здоров’я сторонніх цивільних осіб. Ми чекаємо, доки рятувальники виконають свою роботу щодо розмінування та очищення від небезпечних предметів і ця ділянка стане повністю безпечною. І тоді ми почнемо відновлення цієї території", – наголосив Терехов.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Масштабна пожежа у Харкові: мер Терехов звернувся до містян

16 вересня на Салтівці у Харкові, неподалік Журавлівського гідропарку сталася масштабна пожежа. Місто мобілізувало всі можливі ресурси для підтримки рятувальників ДСНС. Про це повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов, інформує портал "Коментарі".

На місці також працювали підрозділи департаменту з надзвичайних ситуацій, бригади КП "Зеленбуд" та 18 одиниць комунальної техніки.

"Прошу зберігати спокій — усі знищені вогнем ділянки лісу будуть відновлені! Ми обов’язково разом висадимо нові дерева!" – повідомив Терехов.