У Харкові ухилянти купували "захворювання" за 6 тисяч доларів

У Харкові викрито чоловіка, який обіцяв «допомогти» з відстрочкою від мобілізації за шість тисяч доларів США

За даними слідства, 26-річний мешканець селища Бабаї, що під Харковом, пропонував військовозобов’язаним отримати відстрочку від мобілізації. Ділок зазначав, що має налагоджені зв’язки з посадовцями медико-соціальної експертної комісії одного з медичних закладів Харкова, а також співробітниками РТЦК та СП. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За 6000 доларів США підозрюваний обіцяв оформити документи про наявність у "клієнта" захворювання, які надають право на відстрочку. Усі організаційні моменти чоловік брав на себе — військовозобов’язаному навіть не треба було особисто відвідувати медзаклад.

Оплата "послуги" мала здійснюватись двома частинами. Під час зустрічі "клієнт" передав ділку копії особистих документів, після чого ділок надав вказівку, куди саме і як передати гроші. Однак отримати "оплату" підозрюваний не встиг — його затримали правоохоронці.

За процесуального керівництва Слобідської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру 26-річному за фактом отримання пропозиції одержання неправомірної вигоди для себе та третьої особи, за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави, поєднаного з вимаганням (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

Наразі встановлюється повне коло "клієнтів" ділка, а також осіб, причетних до вчинення вказаного злочину.

За клопотанням сторони обвинувачення підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.