У Харкові майже свято: у місті увімкнули вуличне освітлення

У місті це знаково, тому що проблеми зі світлом у Харкові тривають понад пів року

Харків знову з вуличним освітленням. Від учора у місті почали вмикати світло у дворах та на всіх центральних магістралях. Про це повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов, інформує портал "Коментарв".

Він зазначив, що потім будуть запалювати ліхтарі й у більш віддалених від центра районах.

"Це стало можливим завдяки скасуванню відповідних обмежень з боку уряду.

І маю надію, що так триватиме й надалі і наступні ворожі атаки не занурять нас у пітьму, як це було пів року тому, коли окупант з березня по травень цілеспрямовано нищив енергетичні обʼєкти по всій Україні", – зазначив Терехов.

Фото: Суспільне Харків.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Кабмін дозволив вмикати світло у парках та кондиціонери

Кабінет міністрів затвердив розпорядження щодо внесення змін до документу №510, яким заборонялося використовувати кондиціонери повітря, зовнішнє освітлення будівель та прилеглої території до 31 грудня 2024 року.

Тепер же зміни внесли з датою – до 30 вересня 2024 року, тобто від сьогодні користування кондиціонерами та вмикати освітлення – дозволяється.

Також рекомендувалося забезпечити економію електричної енергії у приміщеннях органів та установ, а також підпорядкованими їм органами, підприємствами, установами, організаціями, зокрема шляхом припинення використання кондиціонерів повітря, зовнішнього освітлення будівель та прилеглої території та освітлення зовнішньої реклами; органам місцевого самоврядування обмежити освітлення вулично-дорожньої мережі та парків до 31 грудня 2024 року. Тепер новим розпорядженням з 1 жовтня всі ці заходи дозволяються.