Працівники ТЦК у Харкові зупиняли автомобілі та застосовували силу: подробиці

Дії працівників ТЦК кваліфікували за статтею хуліганство: триває досудове розслідування

У Харкові військовослужбовців ТЦК та СП м. Харкова викрили на протиправних діях - вони зупиняли транспортні засоби та застосовували силу. Інциденти трапилися 25 жовтня 2024 року. За фактами розпочато досудове розслідування. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону.

“За процесуального керівництва Харківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону розпочато досудове розслідування за фактом можливих протиправних дій 25.10.2024 військовослужбовців ТЦК та СП м. Харкова”, - йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування здійснюється за фактом можливих хуліганських дій з боку посадових осіб Слобідського РТЦК та СП м. Харкова, які під час зупинки транспортних засобів та перевірки військово-облікових документів, з особливою зухвалістю, нанесли тілесні ушкодження громадянину.

Повідомляється, що коло причетних осіб встановили.

“Тривають першочергові слідчі (розшукові) дії, здійснюється вилучення відеозапису події, маршрутних листів у приміщенні Слобідського РТЦК та СП м. Харкова тощо”, - повідомили у прокуратурі.

Також у прокуратурі нагадали, що санкція ч. 1 ст. 296 КК України, передбачає хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом. Правопорушення карається штрафом від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або пробаційним наглядом на строк до п’яти років, або обмеженням волі на той самий строк.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що у Сумській області сталася сутичка після мобілізаційних заходів.