Працівника лісництва на Харківщині засудили до 6 років: як він причетний до фортифікацій

Шість з половиною років за ґратами проведе вже колишній помічник лісничого, який під час окупації Балаклії працював на ворога

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав винним 41-річного чоловіка у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). 11 жовтня 2024 року Ленінським районним судом м. Харкова йому призначено покарання у виді 6 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, на строк 12 років та з конфіскацією майна. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Прокурори довели, що наприкінці липня 2022 року помічник лісничого ДП "Ізюмське лісове господарство" почав працювати на окупантів та отримав "підвищення" по кар‘єрній сходинці.

Так, він обійняв посаду "директора" у незаконно створеному органі окупаційної влади — ГП "Балаклейское лесное хозяйство".

Маючи повноваження "очільника" місцевого лісгоспу, колаборант закликав своїх колег працювати на нього та на нову "владу".

Крім того, "директор" вирішував питання заготівлі та реалізації деревини для укріплення позицій російських загарбників.

Наприкінці вересня 2022 року правоохоронці затримали колаборанта у Балаклії в порядку статей 208, 615 КПК України.

На вирок чоловік очікував, перебуваючи під вартою. У судовому засіданні він свою вину не визнав.

Наразі триває строк на апеляційне оскарження вироку.

Досудове розслідування проводили слідчі другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Харкові) ТУ ДБР, розташованого у м. Полтаві.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Здавали військові аеродроми, ТЕС та енергогенеруючі підприємства: де діяли агенти рф