Окупанти атакували житловий будинок у Харкові: є загиблі та поранені (ФОТО, ВІДЕО)

Наразі у Харкові триває розбір завалів після масованого обстрілу КАБами

Сьогодні близько 15:20 окупанти почали скидати на Харків керовані авіабомби. За даними місцевої влади відомо про влучання у багатоповерхівку у Київському районі Харкова. Тут через КАб склалися поверхи з 8 по 3.

Наразі відомо про 22 постраждалих внаслідок обстрілу міста, а також про трьох загиблих. Ці цифри можуть змінюватися, зараз тривають пошуково-рятувальні роботи на місцях влучань.

"Будинок, по якому прийшовся удар у Киівському районі, вже був обстріляний на початку війни. Його майже відремонтували, вставили усі вікна, утеплили, підготували до опалювального сезону. Ворог вдруге вдарив по ньому КАБом", – повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов та опублікував відео, на якому видно жахливі наслідки російського терору.

Мер Харкова також додав, що у найпостраждалішому підʼїзді будинку у Київському районі проживали 82 людини.

"Зараз намагаємось з усіма ними встановити звʼязок, аби зʼясувати, чи можуть бути люди під завалами", – повідомив Терехов.

Фото зруйнованого будинку також опублікував Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, який зазначив, що кожен такий злочин має бути зафіксований, а винні – покарані.

"Росія безкарно тероризує Харківщину. Житловий район міста Харків — цілеспрямований удар по житловому будинку.

Попередньо відомо про трьох загиблих та шестеро постраждалих. Жертвами агресора стають звичайні цивільні українці!

Кожен такий випадок — це злочин. Вони всі мають бути належно зафіксовані, а винні — покарані! Звертаю увагу міжнародної спільноти на це!" – написав Лубінець.


За даними начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, ворог завдав щонайменше п‘ять ударів керованими авіабомбами. Влучання зафіксували в 9-поверховий будинок, по цивільному підприємству, а також на відкритій території

На місцях прильотів працюють рятувальні служби.



Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Обстріл Харкова: що відомо

У Харкові пролунало декілька потужних вибухів. У Повітряних Силах ЗСУ повідомили о 15:20 про пуски керованих авіаційних бомб тактичною авіацією на Харківщині. Також о 15:25 повідомили про повторні пуски КАБів.

Міський голова Ігор Терехов повідомив, що ворог наносить удари КАБами по одному з найнаселеніших районів міста та закликав усіх бути обережними. Деталі обстрілу – читайте за посиланням.