Навряд чи хтось візьме відповідальність: у Харкові, скоріше за все, тривоги залишаться тривалими

Диференціювання тривог у Харкові – навряд хтось візьме відповідальність

Чиновники ХОВА надіслали пропозиції щодо диференціювання тривог до Генерального штабу та Міноборони, розповів заступник начальника ХОВА Олег Іванов на зустрічі з серії дискусій, які організувала команда NV, щоб з’ясувати, чим живуть та до чого готуються великі міста України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію МГ "Об’єктив".

"Ми розуміємо, як диференціювання тривог важливі для бізнесу й освіти. Але маємо не забувати, що швидкість польоту ракети 20-30 секунд з Бєлгородщини до Харкова. У нас за одну хвилину ракета пролітає над всією областю. Швидкість КАБів, безумовно, повільніша, але…

Ми, як військова адміністрація, підняли ці питання і подали на обговорення, але це – відповідальність Міноборони та Генерального штабу. Наразі питання заходиться в обробці, але дати 100% гарантії що на КАби, що на ракети, взяти на себе відповідальність і диференціювати, куди летить – на Куп’янськ чи Вовчанськ – навряд хтось візьме на себе таку відповідальність. Можливо, надалі знайдуть все ж таки якесь рішення, яке дозволить диференціювати тривоги", – зазначив Іванов.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

"У Харкові тривога лунає декілька десятків годин" – Терехов розповів про диференціацію

Міський голова Ігор Терехов наголосив, що для Харкова, в якому повітряна тривога може тривати по кілька десятків годин, диференціація є вкрай важливою, інформує портал "Коментарі".

"Ми пройшли вже більше половини шляху, щоб таку систему розробити. Бувають випадки, коли тривога триває, наприклад, п’ятдесят годин. Так жити неможливо. Адже, по-перше, люди звикають до цього, і вже зовсім не реагують на повітряні тривоги. По-друге, в деяких установах, наприклад, у банках, просто заборонено працювати, коли лунає повітряна тривога. І в цей час люди не можуть користуватися послугами банку. Це потужний тиск на людей", - зазначив Ігор Терехов.