На Харківщині через пожежі евакуюють людей: ситуація складна

В області палає понад 700 гектарів

У Ізюмському районі тривають масштабні лісові пожежі. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі "Єдиних новин", інформує портал "Коментарі".

Загальна площа, охоплена надзвичайною ситуацією, складає приблизно 719 гектарів. Для ліквідації наслідків та забезпечення безпеки було залучено близько 50 одиниць спеціальної техніки та 150 фахівців. В результаті оперативних дій вдалося евакуювати 2 дорослих та 5 неповнолітніх осіб з зони потенційної небезпеки. Завдяки злагодженим діям рятувальників та інших служб, людських жертв та постраждалих серед місцевого населення вдалося уникнути.

"Сьогодні працюємо на Ізюмщині. Ситуація біля Борової складна, попри постійні обстріли в громаді проживає понад 2000 людей. Ворогом зруйнована значна частина інфраструктури. Провели сьогодні нараду із місцевим керівництвом щодо опалювального сезону, гуманітарної допомоги та надання соціальних послуг населенню", - повідомив начальник Харківської ОВА.

Триває евакуація цивільного населення з прифронтових громад Куп’янського району.

"Загалом, з 29 населених пунктів трьох громад вже евакуйовано близько 68 родин з дітьми, забезпечивши їх переміщення у безпечні місця. Водночас, евакуаційні роботи продовжуються, адже маємо евакуювати ще 201 сімʼю", - наголосив Олег Синєгубов.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У трьох великих містах України погіршився стан повітря

У Києві, Харкові та Дніпрі якість повітря перевищує показники шкідливості. У КМДА рекомендували утриматися від провітрювання приміщення та обмежити тривале перебування на вулиці.

За інформацією Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА, станом на 7:00 фіксується підвищення концентрації зважених часток (пилу). Ймовірною причиною тимчасового погіршення стану повітря є пожежі в екосистемі Київської області, зазначили в місцевій владі. За інформацією оперативного чергового ГУ ДСНС Київської області, пожежі в екосистемі були зафіксовані у Вишгородському районі.