"Food Train" у Харкові приготував та видав мільйонну порцію гарячої їжі

Потяг-кухня забезпечує гарячею їжею мешканців прифронтових територій

Унікальний потяг-кухня, створений за підтримки Фонду Говарда Баффета, вже 212 днів надає гуманітарну підтримку жителям Харківської області. Сьогодні кухарі приготували мільйонну порцію їжі. Про це повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

"Майже рік Food Train курсує українськими містами, надаючи допомогу жителям Миколаєва, Запоріжжя, Краматорська та Слов'янська. У найскладніших умовах кухарі годують українців смачною та якісною їжею. Цього року потяг працював в Ізюмі, Лозовій та Харкові, забезпечивши гарячими обідами людей похилого віку, маломобільних осіб, внутрішньо переміщених людей та пацієнтів лікарень. Дякуємо Фонду Говарда Баффета за увагу до Харківщини та реалізацію численних соціальних гуманітарних проєктів. Також дякуємо "Укрзалізниці" за плідну співпрацю", – сказав Олег Синєгубов.

Мобільний харчовий комплекс Food Train, до складу якого входять вагон-генератор, вагон холодної та гарячої кухні, вагон для персоналу та багажний вагон з резервуарами для води, здатен автономно працювати 5-7 діб та виробляти до 10 тисяч повноцінних страв на день: супи, каші, салати, м'ясо тощо. Спеціальні термобокси, встановлені всередині потягу, дозволяють транспортувати готові порційні контейнери з їжею до кінцевого споживача.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Якою їжею можуть забезпечити школярів Запоріжжя: що каже влада

У Запоріжжі планують побудувати дві "Фабрики-кухні" для забезпечення якісного харчування школярів Запорізької області. Про це повідомив начальник Запорізької ОВА Іван Федоров, інформує портал "Коментарі".

"Проєкт Першої Леді Олени Зеленської може забезпечити смачною і корисною їжею 30 тисяч школярів області, які навчаються офлайн. Його реалізацію обговорили із делегацією Всесвітньої продовольчої програми ООН. Під час візиту Президента України Володимира Зеленського до Запоріжжя анонсували створення екосистеми "Безпечна освіта офлайн". Це не лише про можливість для 60 тисяч школярів навчатися в укриттях, а і про гарячі обіди для дітей", – зазначив голова ОВА. Тоді ж Уряд прийняв рішення про безкоштовне харчування для всіх учнів 1-4 класів.