Двоє молодиків ошукували військових, яким потрібні були автівки

Ошукували військовослужбовців ЗСУ, продаючи неіснуючі автомобілі: двох лозівчан, які підозрюються в шахрайстві, взято під варту

За процесуального керівництва Лозівської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру двом чоловікам за фактом шахрайства, вчиненого в умовах воєнного стану, за попередньою змовою групою (ч. 2 ст. 190 КК України).

За клопотанням прокурорів обом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, двоє лозівчан віком 24 і 27 років вирішили заробляти на життя незаконним способом. Чоловіки розміщували в інтернеті оголошення щодо продажу автомобілів, хоча насправді не мали цих автівок.

Коли на оголошення відгукувались потенційні покупці, псевдопродавці повідомляли їм про необхідність внести повну оплату на банківську картку. Однак після зарахування коштів на рахунок шахраї переставали виходити на зв’язок.

Наразі встановлено п'ятьох потерпілих. Усі вони — військовослужбовці Сил оборони, які шукали автомобілі для виконання бойових завдань з відсічі ворогу. Загальна сума завданої шкоди складає понад 100 тисяч гривень.

Під час обшуків за місцем мешкання підозрюваних виявлено та вилучено докази протиправної діяльності — мобільні телефони, комп’ютерну техніку, інше обладнання, банківські картки тощо.

Наразі перевіряється причетність підозрюваних до аналогічних злочинів.


Читайте також: Столичний прокурор при обшуку виявив понад 4 мільйони гривень та залишив собі ДБР

Працівники ДБР завершили розслідування стосовно прокурора однієї з районних окружних прокуратур Києва. Він привласнив мільйони грошей, вилучених під час слідчих дій. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Державного бюро розслідувань.

У серпні 2023 року прокурор здійснював нагляд у кримінальному провадженні щодо приватного підприємства. Під час обшуків він вилучив у комерсанта 4 млн 242 тис. у різній валюті в гривневому еквіваленті. Однак, замість передачі грошей на належне збереження, прокурор забрав їх собі.