Батько із сином у Харкові можуть отримати до восьми років: чим вони займались під час війни

«Сімейний підряд»: у Харкові викрито батька та його сина-лікаря, які за гроші сприяли «списанню» ухилянтів з військового обліку

За даними слідства, 61-річний чоловік та його 29-річний син, який працює у Харкові лікарем-офтальмологом та є членом постійно діючої військово-лікарської комісії РТЦК та СП, організували "схему" заробітку грошей. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Батько "рекомендував" своїм знайомим сина як перевірену особу, яка має "вплив та службові звʼязки" для уникнення мобілізації.

Надалі клієнти приходили на "прийом", отримували за сприяння сина-лікаря необхідну медичну документацію про "важкі діагнози".

Потім ці документи направляли до військкомату з позначкою "непридатний до служби" через "погане" здоров’я. Це дозволяло чоловікам списатися з військового обліку і виїхати за кордон.

Батько не оголошував ухилянтам повну суму, а зазвичай казав, що у кінцевому результаті вони мають заплатити близько 4000 доларів США.

Спочатку клієнти мали передати завдаток у розмірі 40 000 грн, а потім ще 2600 доларів США.

Правоохоронці викрили батька та сина. Їм загрожує позбавлення волі до восьми років з конфіскацією майна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Чоловік не хотів служити через релігійні переконання: що йому постановив суд

Прокурори довели, що мешканець села Мартове Чугуївського району, будучи визнаним у березні минулого року придатним до проходження військової служби, після отримання бойової повістки у визначений час до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки не з’явився. Поважних причин для цього чоловік не мав і був належним чином повідомлений про наслідки відмови бути призваним та проходити військову службу під час мобілізації, оголошеної Указом Президента України.

Під час судового розгляду обвинувачений свою вину не визнав і заявив, що не може проходити військову службу через релігійні переконання. Що постановив суд – читайте за посиланням.