Що відомо про 12-річного Максима, який загинув від ракети в Кривому Розі

Максим загинув разом з бабусею у приватному будинку

Загиблий від російської ракети 12-річний Максим чекав брата з полону – захисника Маріуполя. Про це повідомили у Маріупольській міській раді, інформує портал "Коментарі".

Уночі 21 вересня російські військові здійснили ракетний обстріл Кривого Рогу. Внаслідок атаки загинули 12-річний Максим Шаульський та його бабуся Валентина.


"Знайомі кажуть, що понад усе хлопчик мріяв знову обійняти свого брата Микиту, який зараз перебуває в російському полоні. Він обороняв Маріуполь і досі перебуває у неволі", – повідомили у міськраді Маріуполя.

Хлопчик брав активну участь в акціях "Free Azov" на підтримку полонених захисників Маріуполя.

"Максим Шаульський – це ясне сонечко нашої великої спільноти-родини, блакитнооке світле дитя, хлопчик, який так мріяв обійняти старшого брата, що третій рік перебуває у ворожому полоні", – написала знайома родини.

Сьогодні у Кривому Розі оголошено день жалоби за загиблими внаслідок ракетної атаки ворога 21 вересня.

Нагадаємо, що у ніч на 21 вересня окупанти атакували ракетами житлові квартали у центрі міста. За даними міського голови Кривого Рогу Олександра Вілкула, є загиблі – хлопчик 12 років, літні жінки 77 та 79 років. Одна з них була врятована з-під завалів будинку, але померла в автомобілі швидкої. Поранення отримали 17-річний хлопець та чоловіки 31 та 50 років. Вони були доставлені до лікарні, їм надається вся необхідна допомога.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

22 вересня близько 23 години ворог здійснив авіаудари по Запоріжжю. Рятувальники провели евакуацію жителів пошкоджених багатоквартирних будинків. Одну жінку деблокували із власної квартири. Вогнеборці ліквідували загоряння автомобіля та балкону однієї із квартир на загальній площі 10 кв.м. Проводились аварійні роботи з розбирання зруйнованих конструкцій входу до квартир. Що з пораненими – читайте за посиланням.